Cilt 2 Sayı 1 (2023)

ISSN: 2822-4493

Editörden,

Editörden,
Tam Akademi’nin 3. Sayısıyla okurlarımızın karşısında olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Düşünce kuruluşumuz Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin akademik yayını olan Tam Akademi, artık Copernicus ve Scilit indeksleri tarafından taranıyor, dolayısıyla dergimiz kısa sürede alan indeksli bir yayın hüviyetine kavuşmuş durumda. Bunun için emeği geçen tüm arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ediyorum. Aynı zamanda DOAJ ve TR Dizin tarafından da izlemeye alınmış olan dergimiz nitelikli bir akademik yayın olma yolunda hızlı bir şekilde yol katediyor.
Tam Akademi’nin bu sayısında 7’si Türkçe 2’si İngilizce 9 makale yer alıyor. Ekin Kadir Selçuk, “Kemalizm’in ve İslamcılığın Kadın İmgesini Romanlar Üzerinden Okumak” başlıklı makalesinde Türk yazınında kadın imgesini siyasal düzlemde tartışan farklı bir bakış açısı sunuyor. Filiz Resuloğlu, “Sekoyana’nın Kapılarından Çevre Okuryazarlığına Giriş” adlı makalesinde yazar Şiirsel Taş’ın eserinden hareketle ekoeleştirel bir analizle çevre okuryazarlığı konusunu tartışıyor. Umut Tayyibe Eğitimci ise “Borat Filmi Bağlamında Komedi ve Özdeşsizlik İlişkisi” başlıklı eserinde film çözümlemesi yaparken sosyolojik bir analizi de ortaya koyuyor. Seda Nur Çınar, “Alternatif Medya Bağlamında Deutsche Welle Türkçe Örneği” adlı makalesinde ana akım medya ve alternatif medya karşılaştırmasıyla son dönem Türk medyasına ilişkin farklı bir perspektife yer veriyor. Ahmet İşçi ise “Avrupa Birliği’nin Güvenlikçi Göç Politikaları: Sosyal Politika Açısından Bir Değerlendirme” başlıklı eserinde göç sorunu karşısında AB’nin güvenlikçi politikalarını eleştirel bir bakış açısıyla tartışıyor. Selman Okumuş ise “Dijitalleşme ve Dini Pratikler: Bir Literatür Taraması” adlı makalesinde iletişim teknolojilerindeki değişimlerle dini uygulamalar arasındaki ilişkileri ele alıyor. Özgür Özen, “Batı Akdeniz Bölgesinde Bulunan Üniversitelerin Tanıtım Filmlerinin Analizi” isimli makalesinde bölgesel bir örneklemden yola çıkarak bu tür medya ürünlerini etraflıca değerlendiriyor. Ümit Ünsal Kaya ve Nezahat Hamiden Karaca “The Evolutionary Transformation of Play: Digital Games and Children’s Cyber Security” başlıklı makalesinde dijital oyunlar ve çocukların siber güvenliği meselesini ele alıyor. Özge Kulak ise “Critical Mass Theory and Participation in Social Movements: The Case of Gezi Protests in Turkey” adlı makalesinde toplumsal hareketlere bir örnek olarak Gezi Eylemlerini eleştirel kitle teorisi bağlamında tartışıyor.
Tam Akademi’yi Mayıs 2023 sayısında zengin içeriğiyle okurlarıyla buluştururken yine bu ay içerisinde düşünce kuruluşumuzun düzenlediği ve Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiği TAM 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ni Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal Araştırmalar Merkezi; akademik dergisi, yayınevi ve düzenlediği kongrelerle Türk dünyasına yön verme, yol gösterme ve Türkçeyi yeniden bilim dili haline getirme hedeflerine şaşmadan, emin adımlarla ilerliyor. Düşünce kuruluşumuzu ve ortaya koyduğu ürünlerini ayrıntılı bir şekilde takip edebilmek için toplumsalarastirmalarmerkezi.org, tamde.org ve tamuskon.org adlı web sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz. Yine bütün sosyal medya mecralarında Merkezimizi görüntüleyebilir ve takip edebilirsiniz. Kasım 2023 sayımızda buluşmak dileğiyle verimli okumalar diliyorum.

Prof. Dr. Mustafa Yılmaz
Baş Editör

Dil Seçim - Select Language

Dil Seçim - Select Language Dili değiştir. Mevcut dil:
TAMDE, Toplumsal Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanmaktadır.

Bu dergideki tüm makaleler Atıf-GayriTicari-AynLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası (CC BY-NC-SA 4.0) ile lisans altına alınmıştır.
TAM Akademi Dergisi açık erişimli bir dergidir. Okuyucular tüm makalelere üye olmadan ve ücret ödemeden erişebilir.
© Toplumsal Aratırmalar Merkezi 2022. Tüm hakları saklıdır.