Özet
Açık ve uzaktan öğrenme sistemi dünya çapında milyonlarca öğrenciye hizmet veren köklü bir sistemdir. Dördüncü sanayi devrimi dönemindeki teknolojik gelişmeler, açık ve uzaktan öğrenme sistemini etkilemiştir. Yapay zeka, blok zinciri, 3D baskı, bilgisayarla görme, Nesnelerin İnterneti, davranışların interneti vb.leri öğretme, öğrenme, program geliştirme tasarımı, öğrenme tasarımı, kullanıcı deneyimi, öğrenme sunumu ve değerlendirme sistemlerinde kullanılan akıllı hizmetleri kullanıma sundu. Bu makalede, söz konusu bu ileri teknolojilerin, açık ve uzaktan öğrenmede dijital bir dönüşümü nasıl yapılandırdığı tartışılmaktadır. Öte yandan bu çalışmada; açık ve uzaktan öğrenmenin meta sürükleyici akıllı geleceği de incelenmektedir.
Referanslar
Eden, A. H., Moor, J. H., Søraker, J. H., & Steinhart, E. (2012). Singularity hypotheses: a scientific and philosophical assessment. Springer Berlin Heidelberg Springer e-books Imprint: Springer.
Kurubacak, G., Sisman-Ugur, S., and Sharma, R. (2021). Immersive Smart Open and Distance Learning (SODL) from 6.0 to 7.0. Learning 321, organized by LMP Education Trust, Gurugram, India, August 07, 2021.
Kurzweil, R. (2005). The singularity is near: When humans transcend biology. Viking.
Ugur, S. S., & Kurubacak, G. (2020). Open universities in the future with technological singularity integrated social media. Içinde S. Yu, M. Ally, & A. Tsinakos (Ed.), Emerging Technologies and Pedagogies in the Curriculum (ss. 413-428). Springer Singapore. https://doi.org/10.1007/978-981-15-0618-5_24
Bu çalışma Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıtır.
Telif Hakkı (c) 2022 TAM Akademi Dergisi